Idei despre viitor, tineri și coaching

02.03.2022

Cu Mădălina Hodorog vorbesc despre educație și un viitor altfel de prin 2019 și mă bucură fiecare interacțiune! De data aceasta, a întors lentilele spre mine și mi-a oferit un spațiu în care să-mi împărtășesc ideile și experiența de până acum. 

Dar înainte să vă trimit la interviu, vă spun o scurtă povestioară despre mine.

Eram într-o seară la sport și o doamnă, foarte drăguță de altfel, mă întreabă cu toată siguranța de sine: „Ce clasă ești?”. Înțeleg că o astfel de confuzie e oarecum firească, dat fiind că mă mai duc la sport și în haine lăbărțate, uneori fără strop de rimel sau cu părul dezordonat. În orice caz, îi mulțumesc pentru compliment și trec mai departe, dar întrebarea rămâne cu mine.

Acasă, îi povestesc soțului meu, râdem și glumim de cele întâmplate, trecem mai departe. O jumătate de oră mai târziu, îl întreb de nicăieri, din partea cealaltă a casei: „Iubi, și totuși... chiar așa copilă par de nu mi-ai da nici măcar vârsta de facultate?”. Știți ce a făcut? A început cu un lung „Păăăăăi...", liniște, timp în care dădea volumul la maxim la televizor ca să se sustragă de la răspuns. A fost distractiv și s-a salvat cu un compliment apoi, dar eu tot am rămas cu întrebarea; „Când vine vorba de profesie, mai ales, în ce parte înclină asta mai tare balanța? La avantaje sau dezavantaje?".

Am puțin peste 26 și jumătate de ani în momentul în care scriu asta. Nu o dată m-am lovit de comentarii sau dubii apropo de vârsta mea, de competența sau eventuala mea contribuție în viața altcuiva. Și recunosc că mi-am pus și eu astfel de întrebări, am traversat și sindromul impostorului și uneori o mai fac. Dar e în regulă. Pentru că n-am nevoie să demonstrez lucruri, ci doar SĂ FAC lucruri și restul va veni de la sine.

Una din oportunitățile recente care mi-a dat volumul vocii impostorului la minim a fost interviul cu Mădălina Hodorog despre parcursul meu și programul FUTURE la care am colaborat în ultima ediție. Întrebările m-au provocat, atât din papucii unui respondent, dar mai ales din cei ai unei persoane care se identifică cu acele lucruri. N-am mai vorbit despre Denisa Gomboș/ Jecan din ultimul an așa deschis și vulnerabil ca în acest articol.

Dar mi-am permis să fiu eu și am prins putere odată ce mi-am văzut eforturile și rezultatele transpuse în cuvinte. Vă las așadar cu invitația de a citi interviul și cu gândul că mai am multe de învățat și de experimentat :)

PS. În această perioadă tulbure pe care o traversăm, îmi doresc să mergem cu reziliență și putere înainte, cu urechi empatice și brațe deschise! Motiv pentru care mă bucur să anunț că sesiunile 1:1 sunt gratuite pe toată durata lunii martie. Chiar și din simpla nevoie de a vorbi cu cineva sau de a găsi un sprijin temporar, pot fi alături de tine și m-ar onora mesajul tău! Îmi poți scrie la inspiratie@denisajecan.ro.

„𝑉𝑖𝑧𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝑝𝑒 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑚𝑖-𝑎 𝑑𝑎𝑡-𝑜 𝐷𝑒𝑛𝑖𝑠𝑎 𝑚𝑖-𝑎 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎𝑡 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑙𝑒𝑡 𝑝𝑒𝑟𝑐𝑒𝑝𝑡̦𝑖𝑎 𝑑𝑒𝑠𝑝𝑟𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑒. 𝑀-𝑎 𝑓𝑎̆𝑐𝑢𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑣𝑎̆𝑑 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑎𝑙𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑠̦𝑖 𝑚𝑖-𝑎𝑚 𝑑𝑎𝑡 𝑠𝑒𝑎𝑚𝑎 𝑐𝑢 𝑎𝑗𝑢𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑒𝑖 𝑒𝑥𝑎𝑐𝑡 𝑝𝑒 𝑐𝑒 𝑐𝑎𝑙𝑒 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑜 𝑖𝑎𝑢.” participant FUTURE